Hinnat

Hinta: Lyhyesti – Sinä päätät!


Koska valmennan ihmisiä enkä paketteja, myös hinnoitteluni on aina täysin tapauskohtainen. Pääajatus on se, että maksat valmennuksestani sen verran, minkä arvoiseksi sinä sen katsot. Jos tapaamisiimme liittyy esimerkiksi yhteisiä kuntosalikäyntejä tai merkittävää matkustamista, joudun nimeämään tietyn pohjamaksun, mutta minun palveluni arvon määrität sinä.

Minkälaiseen ajatteluun tällainen hinnoittelutapa oikein perustuu?

Tahdon, että palvelusteni prioriteettijärjestys on:

  1. Mitä lisäarvoa sinä tai tiimisi voi elämäänsä ja toimintaansa minulta saada
  2. Minkälainen rahallinen kompensaatio minulle tästä hyvästä suoritetaan

Mielestäni henkilökohtaiseen kumppanuuteen perustuvan valmennuksen, konsultaation tai mentoroinnin marssijärjestys ei missään tapauksessa saa olla toisinpäin. Palvelun hinta ei saa olla ajatuksiamme sitova ja tekojamme määrittelevä tekijä, sillä tavoitteeni on lähestyä elämää kokonaisvaltaisesti, eikä sille ole oikein laittaa ennalta kiveen hakattua hintaa.

Miksi samanlaisten palveluiden hinta täytyy sopia jokaisen asiakkaan kanssa erikseen?

Asiat, jotka voin tietää:

  • Kuinka paljon yritykseni pyörittämiseen liittyvät kuukausittaiset kulut ovat
  • Kuinka paljon tahtoisin joskus alkaa maksaa itselleni palkkaa
  • Kuinka paljon esimerkiksi yhteinen kuntosalikäyntimme tai junamatka Tampereelle maksaa minulle

Asiat, joita en voi tietää:

  • Sinun tai yrityksesi sen hetkistä maksukykyä
  • Kuinka suuren henkilökohtaisen kokemuksen saavutetusta hyödystä pystyn sinulle tarjoamaan

Rehelliset faktat tiskiin

Hinnoitteluperiaatteeni perustuu molemminpuoliseen täydelliseen luottamukseen ja arvostukseen. Sinä voit luottaa siihen, että minä en tule ikinä vaatimaan jälkikäteen senttiäkään enempää, kuin olen mahdollisista pakollisista kuluista kertonut.

Jotta voin kuitenkin harjoittaa omaa toimintaani, on minun tietenkin pystyttävä laskuttamaan valmennettaviani sellaisilla summilla, että toimintani on pidemmän päälle kannattavaa. Tässä kohtaa minä pyydän sinulta rehellisyyttä ja arvostusta: minä annan sinulle täyden huomioni, aikani ja kaiken tietotaitoni – vastineeksi odotan sinun asialliseksi katsomaasi korvausta. Mitä olisit itse valmis tekemään ilmaiseksi?

Kuinka hintaneuvottelu etenee?

En edelleenkään halua palvelusteni pyörivän hinnoittelun ympärillä, mutta nyt hinnoitteluperiaatetta käsitellessä avaan asian kulkua. Jos välttämättä haluat, voimme sopia hinnoista jo siinä vaiheessa, kun pohdimme yhdessä mahdollista tulevaa yhteistyötä. Siinäkin tapauksessa haluan, että sinä itse kerrot mitä olisit valmis maksamaan, tarkoitus on palvella sinun tarpeitasi! Tiettyjen tahojen kanssa toimin jo näin, että tarjoamani palvelun sisältö on selkeästi määritelty ja siitä sovittu laskutettava hinta on ennalta sovittu.

Oma ideaalimallini on se, että voit aina ottaa minuun yhteyttä täysin ilman sitoumuksia ja varauksia, teemme yhdessä mitä päätämmekään tehdä ja esimerkiksi kuukauden jälkeen/välein pyydän sinua itseäsi arvioimaan minkä suuruisen laskun voin sinulle siihenastisesta yhteistyöstämme lähettää. Tässäkin vaiheessa voit luottaa siihen, etten tule arvostelemaan hintapäätöstäsi, minä luotan siihen, että se on sinun tilanteesi ja kokemuksesi mukainen hinta.

Ota rohkeasti yhteyttä, se ei ihan oikeasti maksa mitään!
erik(at)mestaritehdas.fi